Blog

De dakbedekking van EPDM zorgt voor veel voordelen op jouw dak

Klussen aan het dak kan op diverse manieren gedaan worden. Zo is het bij de daken bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een bepaalde variant van dakbedekking. Dankzij dakbedekking is het mogelijk om jouw dak een stevige laag aan de bovenkant te geven die de rest van het dak zal gaan beschermen. Dakbedekking zorgt er onder andere voor dat er geen lekkages kunnen ontstaan bij het dak. De bedekking van het dak kan je dan ook zien als een stevige laag die alles wat daaronder zit zal beschermen tegen hemelwater. Dakbedekking wordt het meest ingezet bij platte daken. Hierbij kan je dus denken aan bedrijfspanden, tuinhuisjes of garages die de dakbedekking inzetten op het dak. Dakbedekking kan van verschillende materialen gemaakt worden. Dakbedekking met EPDM is één van de populairdere opties.

De voordelen van EPDM

Wanneer je kiest voor EPDM op het dak zal je met deze dakbedekking zorgen voor verschillende voordelen. De dakbedekking van EPDM zal bijvoorbeeld relatief simpel te plaatsen zijn op het dak. Bovendien zal deze vorm van dakbedekking ontzettend lang mee kunnen gaan. De gemiddelde duur van de EPDM dakbedekking bestaat uit ongeveer 50 jaar. Voor een dak is dat een relatief lange tijd. De EPDM dakbedekking is een zeer groene vorm van dakbedekking. Het is dan ook een duurzame variant die simpel te recyclen is. Het is dan ook niet gek dat veel daken gebruik maken van deze vorm van dakbedekking. Naast de dakbedekking zal je ook moeten kiezen voor andere producten die zullen helpen bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking. Hierdoor kan jij dakbedekking van EPDM op een simpele manier gebruiken op jouw eigen dak.

 

Het plaatsen van EPDM

Het plaatsen van EPDM op het dak is relatief simpel doordat het een lichtgewicht heeft. De dikte van EPDM ligt vaak rond de één millimeter. Hierdoor is het dus simpeler om deze vorm van dakbedekking op het dak te laten plaatsen. Doordat je deze dakbedekking laat plaatsen met EPDM stroken kan je de dakbedekking op maat inzetten bij jouw eigen dak. De stroken zijn er in verschillende afmetingen, waardoor je altijd een precieze hoeveelheid aan EPDM kan bestellen voor een dak. Dankzij de EPDM lijm is het mogelijk om deze stroken op diverse varianten van daken te bevestigen. Zo is het onder andere mogelijk om deze EPDM stroken te plaatsen op houten daken, betonnen daken of metalen. De dakbedekking van EPDM zorgt op deze manier voor verschillende voordelen bij jouw dak.

Geef een antwoord