Blog

Op een milieuvriendelijke manier reizen door Amsterdam 

Als je binnenkort voor een weekend of het bezoeken van een evenement naar Amsterdam gaat, dan is de kans groot dat je je snel wilt verplaatsen door Amsterdam. Dit kun je doen met de auto, maar op veel plekken in Amsterdam mag je niet met bepaalde auto’s komen omdat het milieuzones zijn. Dat is natuurlijk erg vervelend en daarom is het handig om te kijken hoe je je door Amsterdam op een milieuvriendelijke manier kan verplaatsen. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

 

Huur een fiets in het centrum van Amsterdam 

Veel toeristen die Amsterdam bezoeken vragen zich af waarom er zoveel mensen met de fiets door Amsterdam reizen. Dat heeft er mee te maken dat Amsterdam vol zit met smalle bruggen en straten waardoor het reizen met een auto moeilijk word. Daarnaast zit het verkeer in Amsterdam vol met automobilisten en kun je je sneller verplaatsen met een fiets dan met een auto. Zoals je weet heeft een fiets geen verbrandingsmotor en stoot een fiets ook geen koolstofmonoxide uit. Dat is dan natuurlijk goed voor het milieu. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het huren van een fiets in het centrum van Amsterdam.

 

Neem de rondvaartboot 

In het centrum van Amsterdam is veel water te vinden en daardoor is het ook mogelijk om over het water te reizen. Dit kan met de bekende lange rondvaartboten die je overal in de grachten van Amsterdam ziet liggen. Veel van deze rondvaartboten hebben een verbrandingsmotor en stoten dus ook koolstofmonoxide uit, maar er zijn tegenwoordig ook steeds meer elektrische rondvaartboten te vinden. Het voordeel van het huren van een rondvaartboot, is dat je ook wat van het centrum van Amsterdam kan zien en daarnaast lekker kan lunchen. 

 

Huur een elektrische auto

Kom je met het openbaar vervoer aan op Amsterdam centraal station? Dan kun je meteen een auto huren Amsterdam centraal station. Daar vind je verschillende deelauto’s die je kan huren voor een laag bedrag per kilometer of per uur. Veel mensen weten het huren van een auto en de term car sharing niet uit elkaar te halen. Het grootste verschil tussen deze twee vormen van autohuur is dat je bij car sharing steeds in een andere auto stapt. Je kiest een auto die voor jou op een gunstige plek staat en haalt deze zelf op. De kosten van car sharing zijn overigens ook lager als je niet vaak gebruikmaakt van een auto. 

Geef een antwoord