Blog

Is kunstgras in de tuin een goed idee?

Steeds meer mensen gebruiken kunstgras op hun balkon of in de tuin in plaats van echt gras. Het is dan ook een goed alternatief voor echt gras! Kunstgras heeft veel voordelen. Ben je aan het twijfelen om kunstgras te (laten) leggen in de tuin? Dan is het verstandig om eerst te weten wat de voor- en nadelen ervan zijn. In dit blog zet ik alle voor- en nadelen van kunstgras leggen in de tuin op een rijtje.

Natuurlijk

Kunstgras leggen doen steeds meer mensen. Het ziet er dan ook steeds natuurlijker uit. Wil je weten hoe het kunstgras voelt voordat je het laat leggen? Begrijpelijk! Bestel dan een gratis sample op Variofields en ervaar hoe het is om kunstgras te gebruiken in plaats van echt gras. Je kunt ook even langsgaan om de verschillende kunstgrassen te bekijken en voelen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw tuin!

Weinig onderhoud

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat je het niet hoeft te onderhouden: je hoeft het gras niet te maaien of bij te knippen, je hoeft niet te sproeien, te verticureren of bemesten, je hoeft geen onkruid meer te verwijderen en je hoeft je geen zorgen te maken bij weerwisselingen. Bovendien is het kunstgras beschermd tegen Uv-straling. Dit zijn klusjes waar je misschien niet zoveel zin in hebt, als je bijvoorbeeld een hele drukke baan hebt en weinig tijd hebt om de tuin bij te houden. In dat geval is kunstgras een heel fijne optie voor in de tuin.

Duurzaam

Het gebruiken van kunstgras van Variofields is duurzaam, omdat het gras voor 100% wordt gerecycled en je heel veel water bespaard (tot wel 1608 liter water per m2 per jaar). Dat is goed voor de natuur en steeds belangrijker voor heel veel mensen.

Voelt fijn

Ook voelt het kunstgras fijn: het voelt zacht aan en schuurt niet. Bovendien kun je er niet, zoals bij echt gras, allergisch voor zijn en zal het dus niet voor irritaties zorgen. Je kunt dit zelf ervaren door de gratis sample te bestellen.

Prijs

Kunstgras kopen is in eerste instantie duurder dan normaal gras te laten leggen. Er zijn verschillende prijzen, maar het is wel fijn om voor goede kwaliteit te kiezen. Op lange termijn is kunstgras echter wel goedkoper dan echt gras, omdat je bijvoorbeeld niet te maken krijgt met onderhoudskosten. Bovendien kun je kunstgras voor een lange tijd (meestal 10 tot 25 jaar) gebruiken.

Geef een antwoord