Blog

Fleur je tuin op met plantenbakken!

Het is weer tijd om in de tuin te zitten! Met het zomerse weer van de afgelopen dagen hebben we een start gemaakt aan het zomerseizoen en kunnen we ons weer opmaken voor zonnige dagen met warme temperaturen. We gaan er eens een dag op uit, maar is het ook heerlijk om in de tuin te genieten van dit prachtige weer. Zet een zwembad op, lees een boek en zit lekker in de stralende zon, waarna je de hele dag kunt vertoeven. Echter is het wel belangrijk dat de tuin klaar is voor de zomer. Zo kun je een keuze maken uit het ruime assortiment van tuincentra om tuinmeubels aan te schaffen, maar mogen de planten natuurlijk ook niet ontbreken. Plantenbakken zijn zowel binnen- als buitenshuis te plaatsen en kun je deze vullen met sfeervolle, bloeiende planten. In dit blog zullen we je meer vertellen over de verschillende plantenbakken en hoe je ook voor een klein budget kunt zorgen voor een kleurrijke uitstraling met bloeiende planten in de plantenbak!

Een plantenbak voor buiten

Een plantenbak kun je zowel binnen als buiten plaatsen. Voor buiten kun je een keuze maken uit een plantenbak en een bloembak. De bloembakken zul je vullen met potgrond en kun je hier vele kleine, boeiende planten in plaatsen. Deze plantjes zorgen voor een fleurige en kleurrijke uitstraling, terwijl het ook mogelijk is om een plantenbak te plaatsen in de tuin. Een plantenbak beschikt over kleine gaatjes in de onderkant van de bak, wat ervoor zorgt dat het water soepel kan weglopen en wortelrot wordt voorkomen. Je kunt de plantenbak vullen met een goede bodem, zoals hydro korrels, waarna je de potgrond en de planten kunt toevoegen. Je voorkomt dat je teveel potgrond gebruikt, zodat de plant gezond zal blijven en prachtige bloemen zal afgeven tijdens het zomerseizoen!

Plantenbakken voor binnen

Wanneer het buiten weer kouder en regenachtiger wordt, zou je ervoor kunnen kiezen om de planten naar binnen te halen. Er zijn namelijk verschillende planten te verkrijgen die zowel binnen als buiten kunnen overleven, wat zorgt voor een unieke creatie in huis. In de zomer beschik je over erg veel ruimte, terwijl je in de winter juist een plantenbak hebt staan in je woonkamer. Met de juiste temperaturen zul je de plant in de plantenbak gezond houden, waarna je deze tegen het lenteseizoen weer zonder zorgen in de tuin kunt plaatsen!

Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten plantenbakken te verkrijgen en kun je ook prima een goedkope plantenbak aanschaffen voor thuis. Door de kleuren van het interieur te combineren met de plantenbakken, zorg je voor een unieke uitstraling in huis en kun je genieten van de prachtige bloemen!

Geef een antwoord