Blog

Wat kost een hekwerk?

Als je op zoek bent naar verschillende soorten tuinhout zit je bij Nobelhout goed. Het aanbod van hout is immens groot en voor elke toepassing is wel er iets te vinden. Het onderwerp van dit artikel gaat over hout, maar vooral wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van een hekwerk. Zo wordt er antwoord gegeven op de vraag wat het precies kost om een hekwerk te plaatsen en welke soorten hekwerken er precies zijn. Laat je goed informeren en zo zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor jouw nieuwe hekwerk.

Wat zijn de factoren voor het bepalen van de kosten van een hekwerk?

Er zijn een aantal factoren die belangrijk en van invloed zijn bij het plaatsen van een hekwerk. Je kijkt eerst naar de lengte van het hekwerk, die bepalend zijn voor de prijs. Maar denk ook aan het soort hek, de bereikbaarheid van je tuin voor de vakman en de keuze om wel of geen poort. Als je deze zaken combineert kom je uit op een totaalprijs van jouw nieuwe hek. Lees verder om meer te weten te komen welke soorten hekwerken er zijn en wat de kosten zijn van het plaatsen van een houten hekwerk

Voor wat voor soort hekwerk moet je kiezen?

Er zijn verschillende opties als het gaat om hekwerken, en die dan ook grote invloed hebben op de totale kosten. Zo kan je kiezen voor een houten hekwerk (ga voor het beste hout naar nobelhout) of metalen hekwerk. Als je voor hout kiest dan heb je twee keuzes. Ten eerste heb je geïmpregneerd hout en ten tweede hard hout. Hout dat geïmpregneerd is, is een stuk goedkoper. Dat is niet voor niets, want het is ook een stuk goedkoper door de lagere kwaliteit. Zo'n houten hek gaat ongeveer 15 jaar mee. Een aantal voorbeeld van hout de geïmpregneerd is zijn grenen, vuren en cederhout. Stevige hard hout kies je als je je hek voor de langere termijn wilt hebben staan. Dit soort hout gaat maar liefst 25 jaar mee en is redelijk onderhoudsvrij. Onder hard hout vallen soorten zoals beukenhout, eikenhout en mahoniehout.

De kostenindicatie van een houten hekwerk

Als je een houten hekwerk wilt laten plaatsen door een vakman is het handig om een kostenindicatie te weten. Zo ben je voor het plaatsen van een houten hekwerk tussen de 10 en 80 euro per meter kwijt. Dit is de totaalprijs en het grote verschil komt door de diverse kosten van het soort materiaal en kwaliteit van het houten hekwerk. Je kan het zelf zo goedkoop of duur mogelijk maken met de diversiteit aan kwaliteit van het hout.

Geef een antwoord