Blog

Je tuin zomer klaar maken

Het is inmiddels lente en dat betekent dat de zomer voor de deur staat. Heb je een eigen tuin en is die nog niet helemaal zomer klaar? Dan is het slim om daar zo snel mogelijk aan te beginnen. Het is nog geen zomer en de hete zomerdagen laten dan ook nog even op zicht wachten waardoor juist nu het moment is om je tuin even goed aan te pakken! Je kan dit op verschillende manieren doen. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen zodat jij deze zomer lekker kan genieten van je tuin!

Relaxen in de tuin

Wanneer het dan eindelijk zomer is en we kunnen weer buiten zitten dan wil je natuurlijk goed kunnen relaxen in je tuin. Bekijk daarom gemakkelijk online de loungeset outlet en kies bijvoorbeeld voor een relaxe stoel of een aluminium tuinbank. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit en dat je niet veel onderhoud hoeft te verrichten. Daarnaast is het slim om te kijken welke elementen je nog meer in je tuin wilt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een aantal accessoires zoals kussentjes of een lekkere tafel waaraan je goed kan eten in de zomer.

Een mooi gazon

Als er gras in je tuin groeit, is het verstandig om het van dichtbij te bekijken. Je gras heeft het waarschijnlijk in de herfst en winter al erg pittig gehad, dus het ziet er groener en levendiger uit. Van mei tot augustus kunt u het gras het beste één keer per week maaien. Als je mos en oud gras op je gazon hebt, is het tijd om te dit weg te halen. Met een speciale losmaakhark kan je het ongewenste groen van de grasmat verwijderen. Op deze manier komt er weer licht en vocht in het gazon. Aan het begin van het groeiseizoen (maart, april) is het belangrijk om het gazon te bemesten. Daarna is het verstandig om uw gras twee keer per jaar te bemesten. Wil je echt naar een mooi groen gazon, dan kun je het beste in juni en juli gras zaaien. U kunt de zaden op het open gedeelte van het gazon zaaien en voor u het weet heeft u een prachtig groen gazon in uw tuin!

Tuin onderhouden

Het is daarnaast verstandig om wekelijks even de tuin om te ruimen, water te geven aan de planten en bloemen en even de bezem door de tuin heen te halen. Hierdoor blijft je tuin netjes en kan je er extra van genieten!

Geef een antwoord