Blog

Het vervoeren van potten en planten

Groene vingers kun je leren, maar die kan je ook kweken. Dat is iets wat zeker in mijn familie veel gezegd wordt. Zo heb ik namelijk veel familieleden die totaal geen groene vingers hebben, terwijl de andere kant van de familie juist werkt met planten. In het specifiek heb ik één familielid met zijn eigen planten en potten bedrijf. Hij zorgt voor veel bedrijven de inrichting van de planten en verzorgt deze dan ook. Zo reist hij het hele land door van bedrijf naar bedrijf om daar te planten te verzorgen. Het lijkt mij ontzettend leuk werk. Laatst kwam hij bij mij langs om het kort over planten te hebben, maar ook over het over opleggers te hebben. En dan in het specifiek over BE opleggers.

 

Wat zijn opleggers?

Een oplegger is eigenlijk een soort aanhangwagen. Het heeft zelf geen vooras. Dat betekent dat hij dus wordt voorgetrokken door de vrachtwagen zelf. Dat is ideaal voor het bedrijf van mijn familie, die heeft namelijk loze trekkers. De oplegger wordt vastgemaakt aan een vrachtwagen met een kingpin. In officiële termen hebben we het dan over een trekker-oplegcombinatie. Je hebt ontzettend veel verschillende soorten opleggers. Het is afhankelijk van het bedrijfsdoel welke oplegger je wilt gebruiken. Zoals ik al eerder zei heb ik het laatst over een BE oplegger. Een BE oplegger is eigenlijk, naar mijn mening de simpelste vorm van een oplegger. Een BE oplegger is namelijk een hele goede algemene transport oplossing. Ze zijn namelijk super veelzijdig. Het grootste voordeel van een BE oplegger is dat deze in gebieden met een vrachtwagen verbod mogen rijden. Dit is precies wat mijn familiebedrijf nodig heeft. Want als je zware stenen potten moet plaatsen dan wil je de vrachtwagen zo dicht mogelijk voor de deur zetten. Alleen in veel steden geld vaak een vrachtwagen verbod in de straat. Maar met een BE oplegger mag je daar gewoon in rijden.

 

Terug naar planten

Wat heeft dit nu allemaal met planten te maken? Het betekent voor een heleboel van de planten en potten die vervoerd moeten worden dat ze veel minder lang buiten hoeven te zijn omdat de levertijd van de vrachtwagen tot de deur wordt verminderd. Zeker voor planten die niet tegen de kou kunnen worden die 10 minuten buiten lopen al snel schadelijk. Een BE oplegger zorgt ervoor dat hij zijn planten haast aan de deur kan leveren. Dat is toch een win-win situatie. Het is namelijk minder sjouwen en je kan ook nog eens een betere kwaliteit leveren.  

Geef een antwoord