Blog

Maak jouw tuin zomerklaar

Het wordt warmer en warmer, want de zomer staat weer voor de deur! Dé tijd van het jaar om veel gebruik te maken van de tuin. En als je het doet, doe het dan goed en zorg ervoor dat je tuintje er weer strak bijligt. In dit blog geven we je een aantal tips over het zomerklaar maken van jouw tuin.

Snoeien

Ga op zoek naar de dode takken en verdorde bladeren in de planten en struiken om hiermee het groeiproces te bevorderen. Wanneer de dode takken en bladeren aan de plant blijven zitten, zal de energie van de plant verloren gaan aan iets dat niet langer te redden is. Zonde dus! Daarnaast ziet het er natuurlijk ook een stuk mooier uit.

Het snoeien van een haag is een lastige klus. Zeker als het gaat om een haag die dient als schutting. Het is aan te raden om voorzichtig stukje bij beetje te knippen of te snoeien met een elektrische heggenschaar. Het zal hoe dan ook een tijdrovende klus worden.

Een goed alternatief voor een haag die dient als schutting is een hillhout tuinhout trellisscherm. Dit scherm biedt genoeg openingen om planten doorheen te laten groeien waardoor je alsnog een groene afscheiding hebt tussen jou en je buren.

Sproeien

Iets wat wij als mensen heerlijk vinden is een droge zomer. Als inwoner van Nederland heb je de rest van het jaar al genoeg slecht weer gehad. De tuin is hier echter minder groot fan van. Zorg ervoor dat je een sproeier of gieter in huis haalt om je plantjes mee te bewateren. Let wel op, want de planten water geven moet je pas doen als de zon (bijna) onder is. In de brandende zon wateren kan zorgen voor verbrande bladeren.

Terras

Ook het terras moet er weer tip top uitzien. Na de wintermaanden kan het zijn dat er een groene aanslag is ontstaan op het hout of op de tegels. De snelste en makkelijkste optie is het gebruiken van een hogedrukspuit. Hierdoor hoef je niet op je knieën te schrobben. Als je een houten terras hebt, kijk dan uit dat de straal niet te lang op dezelfde plek richt. Door de hoge druk kan het zijn dat het hout daardoor wordt aangetast.

Het beloofd een mooie zomer te worden vol barbecues, relaxmomenten en buitenspellen. Begin snel, dan ben je nog op tijd voordat de zomer echt is begonnen. Maak van jouw tuin de tweede woonkamer!

Geef een antwoord